De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corect

Kilogramele în plus reprezintă o povară uriașă pentru organism și un declanșator pentru multe boli periculoase. Este necesar să se despartă de ele, dar fă-o cu înțelepciune și fără a-ți face rău.

Practica arată că dietele rigide pe termen scurt pentru pierderea rapidă în greutate sunt eficiente, dar oferă doar un rezultat temporar, care dispare rapid după revenirea la dieta obișnuită. Scopul unei diete bune este schimbarea treptată a dietei, trecerea la o nutriție adecvată. Un exemplu este o dietă de hrișcă cu kefir dimineața pentru a slăbi și curăța corpul. Este ușor tolerat, favorizează vindecarea și pierderea în greutate netedă, dar sigură.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru pierderea în greutate

Hrișcă și chefir merg bine și se completează reciproc după raportul dintre proteine ​​și carbohidrați.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corectKefirul, care are o serie întreagă de proprietăți vindecătoare, normalizează sistemul digestiv, îmbunătățește descompunerea și absorbția nutrienților, accelerează mișcarea alimentelor prin tractul digestiv.

Hrișca este una dintre cele mai multe cereale sănătoase, inclus în multe programe de tratament pentru copii și adulți... Conținutul caloric al cerealelor este scăzut și, fiind un carbohidrat lent, dă o senzație de sațietate de lungă durată. Fibră în hrișcă promovează o curățare eficientă a intestinului.

Glucidele complexe sunt bogate în fibre... Prin eliberarea lentă a zaharurilor prezente în ele în sânge, acestea susțin energia organismului, se saturează mult timp și îmbunătățesc digestia.

Fibra este fibra dietetică care nu este absorbită de organism și ajută la eliminarea resturilor alimentare din tractul digestiv. Fibrele accelerează procesul de digestie și ajută organismul să se curețe natural.

Principiul de funcționare

Principiul dietei este simplu: fibra din terciul de hrișcă absoarbe toxinele, iar kefirul, datorită conținutului de lactobacili, favorizează eliminarea conținutului din sistemul digestiv.

Aceste alimente sunt foarte bune pentru umplere curățați intestinele... Mulți oameni observă o senzație plăcută de ușurință după un mic dejun cu chefir-hrișcă.

Cum să gătești corect hrișcă dietetică

Utilizat numai hrișcă neaccentuată, adică cereale din boabe de cereale nerușinate.

Pentru a maximiza conservarea substanțelor nutritive și reduce conținutul de calorii al produsului, hrișca nu este fiartă, ci numai aburit cu apă fierbinte și lăsați 4-6 ore într-un loc cald pentru a se umfla. Este convenabil să faceți acest lucru seara, astfel încât terciul să fie gata pentru micul dejun.

Hrişcă fierte fără adăugarea de sare, zahăr și unt... Aceasta este o condiție necesară pentru dietă.

Zaharul este un produs bogat în calorii, 100 g conține aproape 400 kcal. Este format din carbohidrați simpli (rapid), deci este absorbit rapid, crește dramatic nivelul zahărului din sânge și provoacă un salt în insulină, ceea ce contribuie la depunerea de carbohidrați în celulele grase.

Ei nu se îmbunătățesc din sare (conținutul de calorii este de 0 kcal), dar reține lichidul în organism și stimulează pofta de mâncare, astfel încât este exclus din alimentație pe toată durata dietei.

Untul este un produs sănătos, natural, dar posedând un conținut caloric foarte ridicat (ulei „Vologda” - 730 kcal la 100 g) și digestibilitate.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corect

Opțiuni de dietă

Se calculează o dietă completă pentru pierderea rapidă în greutate la 7 sau 14 zile și implică folosirea a numai două produse în acest timp - terci de hrișcă și kefir. Este eficient, dar este greu de tolerat, deoarece mono-nutriția devine rapid plictisitoare, în plus, organismul nu primește setul complet de vitamine și minerale necesare funcționării normale.

O variantă mai blândă și mai sănătoasă a acestei diete este micul dejun cu chefir de hrișcă și mâncarea variată pe parcursul zilei... Alimentele grase, prăjite, făină și dulci sunt excluse din dietă.

Hrișcă aburită cu kefir

Hrișcă aburită cu kefir mananca la micul dejun.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corectingrediente:

 • hrișcă - 2 lingurițe. l .;
 • kefir sau iaurt cu calorii scăzute fără umplutură - 1 lingură.

preparare:

 1. 2 lingurițe l. Clătiți bine hrișca și opăriți cu apă clocotită, deoarece terciul este pregătit fără tratament termic.
 2. Turnați 1 linguriță. apa fierbinte.
 3. Închideți vasele strâns, înfășurați-le cu un prosop și lăsați să se umfle peste noapte (sau 4-6 ore).
 4. Dimineața, adăugați 1 lingură în terciul de hrișcă terminat. chefir sau iaurt fără umplutură, se amestecă. Mănâncă la micul dejun.
 5. Mențineți un interval de cel puțin 2 ore între micul dejun și următoarea masă.

În plus - mâncare ușoară pe gustul dvs., excluzând produsele dăunătoare.

Important! În fiecare seară se prepară a doua zi o porție proaspătă de cereale.

Hrișcă infuzată cu kefir

șrot nu turnați apă clocotită, ci kefir.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corectingrediente:

 • hrișcă - 2 lingurițe. l .;
 • kefir sau iaurt cu calorii scăzute fără umplutură - 1 lingură.

preparare:

 1. Seara, a 2-a. l. Se toarnă 1 lingură de cereale spălate și scaldate cu apă clocotită. chefir.
 2. Se lasă la frigider să se umfle peste noapte.

Kefirul este un produs perisabil, de aceea este mai bine să păstrați vasul preparat într-un loc rece.... Peste noapte, se vor umfla grătarele în kefir, iar a doua zi dimineață va fi gata un terci delicios cu o ușoară amabilitate de kefir.

Mâncați o porție gătită pentru micul dejun... Rezistați la un interval de 2 ore, apoi mâncați la discreție, încercând să nu supraîncărcați corpul cu produse dăunătoare.

Hrișcă măcinată cu kefir

ingrediente:

 • hrișcă - 1 lingură. l .;
 • kefir sau iaurt cu calorii scăzute fără umplutură - 1 lingură.

preparare:

 1. Clătiți și uscați cu 1 lingură. l. sâmbure de hrișcă.
 2. Se macină într-o mașină de tocat cafea.
 3. Se toarnă seara 1 lingură de făină rezultată. chefir sau iaurt și lăsați la frigider peste noapte.

Dimineața pentru micul dejun, bea băutura delicioasă și sănătoasă rezultată.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corect

Cum se utilizează corect

Cea mai importantă masă pentru nutriționiști este micul dejun.pentru că restabilește nivelul de zahăr din sânge potrivit după somn. Un mic dejun corespunzător este baza întregii zile, oferă energie, ajută la menținerea unui fundal emoțional stabil și a performanței. Neglijarea micului dejun obligă organismul să păstreze rezervele, ceea ce încetinește semnificativ arderea caloriilor și duce la exces de grăsime.

Hrișcă crudă cu kefir - un mic dejun sănătos și gustos, care are un efect benefic asupra digestiei și se saturează, fără a supraîncărca tractul digestiv. Deoarece cerealele nu sunt supuse unui tratament termic, toate vitaminele și oligoelementele sunt păstrate. Fibra oferă o senzație de plinătate și previne gustările inutile înainte de prânz.

Micul dejun din hrișcă îmbunătățește bunăstarea, curăță corpulexcesul de greutate dispare și el.

Dieta pe hrișcă cu chefir

Cu o jumătate de oră sau cu cel puțin 15 minute înainte de micul dejun, beți încet 1 lingură. apă... Dacă aciditatea stomacului este normală, strecurați ½ lămâie în apă bine. Acest lucru va începe procesele metabolice și va trezi organismul, iar programul de pierdere în greutate va oferi rezultate maxime. După o jumătate de oră, începeți un mic dejun cu chefir-hrișcă.

După hrișcă cu kefir, faceți o pauză de 2 ore și apoi mâncați fără a supraîncărca corpul alimente grele și grase.

Reguli fundamentale

Urmați principiile nutriției fracționateadică faceți intervale între mese cel puțin 2 și nu mai mult de 4 ore. Ultima masă nu mai târziu de 3 ore înainte de culcare.

Mențineți un regim de băut - de la 1,5 la 2 litri de apă curată pe zi... Bea apă de preferință în porții mici pe tot parcursul zilei.Mai întâi cu lămâie pe stomacul gol, apoi înainte de fiecare masă. Apa este unul dintre principalii ajutoare în lupta împotriva excesului de greutate. Înlătură produsele din descompunere a proteinelor, grăsimilor și carbohidraților din organism, iar acesta este unul dintre cele mai importante obiective ale oricărei diete.

Pentru tot timpul, dietele sunt excluse din dietă zahăr, dulciuri, pâine albă, prăjit, afumat, picant, sărat, cartofi, semifabricate, alcool, băuturi carbogazoase zaharoase.

Produse recomandate:

 1. Produse lactate acre cu conținut scăzut de grăsimi - chefir, iaurt, brânză de căsuță, brânză
 2. Legume crude, fierte, aburite.
 3. Fructe - mere, pere, prune, citrice, cu excepția bananelor și strugurilor.
 4. Fructe uscate (în loc de dulciuri), nuci.
 5. Ouă.
 6. Pește, fructe de mare.
 7. Carne slabă - curcan, pui, vită.
 8. Ulei vegetal (măsline, seminte de in).
 9. Pâine integrală de grâu.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corect

Durată

Dieta de kefir hrișcă este atât de sănătoasă și sigurăcă se respectă de la 14 zile la 1 lună.

Nutriționiștii recomandă consumul acestui sistem timp de 10 zile., apoi faceți o pauză de 10 zile, după care încă 10 zile respectă dieta. Pe parcursul anului, puteți face 2-3 astfel de cicluri.

Eficacitatea dietei

Dieta pe hrișcă cu chefir dimineața afectează ușor organismul, ușor de tolerat, cu ea nu există senzație istovitoare de foame.

Beneficiile dietei:

 1. Normalizează tubul digestiv.
 2. Curăță organismul de alergeni și toxine, îmbunătățește starea pielii.
 3. Normalizează echilibrul de apă al organismului.
 4. Reduce excesul de greutate.

Conform recenziilor privind pierderea în greutate, într-o săptămână puteți pierde 2-4 kg, în două săptămâni - până la 5-6 kg.

Contraindicații și posibile daune

Dieta pe hrișcă cu chefir dimineața este foarte aproape de corectare, nutriție rațională.

Micul dejun cu chefir de hrișcă se saturează mult timp și oferă o taxă de vivacitateși, de asemenea, contribuie la curățarea blândă a tractului gastrointestinal de otrăvuri și toxine. Dacă nu alimentați prea mult și nu beți suficientă apă în timpul zilei, un astfel de program nu va beneficia decât de organism.

Important!Orice dietă nu este recomandată pentru sarcină, alăptare, boli infecțioase și diabet.

De ce hrișca cu kefir este utilă pentru a pierde în greutate dimineața și cum să o gătești corect

opinii

Dieta pentru micul dejun cu chefir-hrișcă are multe recenzii pozitive.

Pauline: „Mama mea a pierdut 13 kg în trei luni. În timpul zilei, a mâncat ca de obicei, cu excepția dulciurilor și a alimentelor cu amidon. Dimineața a luat micul dejun cu fulgi de hrișcă cu kefir. Acest lucru este foarte util, pentru că elimină toxinele și toxinele din organism, pe lângă acestea, senzația de plenitudine până la ora prânzului ".

Elvira: „Fac asta: 2 lingurițe. l. Spăl hrișca și toarnă 200 g de chefir. Grosile se umflă perfect, devin moi, ca și fierte. O las la frigider. Dimineața terciul este rece, dar nu este necesar să îl mâncați imediat. Când te trezești, bea puțin apă, scoate terciul din frigider și fă un duș. Această dietă are rezultate foarte bune. Lejeritate în tot corpul, senzație de plenitudine până la 14:00 și lipsă de greutate. Recomand ".

Larissa: „Am încercat o dietă de hrișcă cu kefir. Nu mă așteptam să fie doar comestibil, ci și delicios. 2 lingurițe l. Spăl bine hrișca și toarnă 200 g de kefir 1%. Nu-l pun la frigider, îl las peste noapte în bucătărie. Recomanda! Nu știu dacă o să slăbesc sau nu, dar îmi place foarte mult acest mic dejun. ".

Concluzie

Grăsimea acumulată de-a lungul anilor nu va dispărea în proporție de 5-7 kg pe săptămână. Rezultat bun fără rău sănătății - 3-4 kg pe lună. Scopul unei diete adecvate este de a pierde în greutate treptat și constant și de a menține rezultatul obținut.

Micul dejun cu chefir de hrișcă și o dietă echilibrată pe parcursul zilei creează condiții optime pentru vindecarea organismului, pierderea în greutate și menținerea rezultatelor obținute în viitor.

Adauga un comentariu

Grădină

Flori