Tomată rezistentă la boli și rezistentă la boli „Zimbru de zahăr”: caracteristicile și descrierea soiului

Roșiile Bizonul zahăr se remarcă prin randamente bune, fructe mari, gust și forma în formă de inimă iubită de fermierii ruși. Fructele sunt versatile în utilizare.

În articol vom oferi o caracteristică și o descriere a soiului, precum și recomandări ale locuitorilor cu experiență de vară pentru cultivarea roșiilor în sere și pe teren deschis.

Descriere

Originalul soiului este crescătorii agrofirmului din Moscova „Aelita”... Compania a intrat pe piață în 1989. De-a lungul anilor, gama agrofirmă a crescut la 3500 de soiuri de semințe varietale și hibride de culturi de legume și flori, de selecție proprie, internă și străină.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Încercările soiului au început în 2013, iar deja în 2015, roșia a fost inclus în Registrul de stat. Producătorii de semințe recomandă soiul pentru cultivare în toate regiunile țării, în terenuri deschise și sere.

Trăsături distinctive

Soi nedeterminat la jumătatea timpurii. Înălțimea tufișului - 150-180 cm, stadiul maturității tehnice, fructele ajung în 110 zile. Trunchiul este cu frunze joase. Frunzele sunt de culoare verde închis, au lungimea crescută, au puf scurt.

Primele flori apar după ieșirea din a șaptea frunze, apoi prin fiecare pereche de frunze. Cinci fructe sunt legate pe o mână.

Caracteristicile fructelor, randamentul

Fructele sunt rotunjite cu un vârf ascuțit, în formă de inimă... Când maturitatea biologică este atinsă pe roșiile verzi, la nivelul tulpinii se formează o pată întunecată, în stadiul tehnic ea dispare, fructele dobândesc o nuanță roz închis sau roșu.

Alte calități de roșii Bizon de zahăr:

 • pulpă suculentă, densă medie;
 • pielea este densă, netedă, cu nervuri;
 • numărul de camere de semințe este de 6-12;
 • gust delicat dulce;
 • greutate - 200-250 g (fructele de pe ramurile inferioare sunt mai mari - 350 g).

Sub rezerva normelor tehnologiei agricole de la 1 mp. colectez 8-10 kg.

Cum să crească răsaduri

Pentru răsaduri, semințele sunt semănate cu 60-65 de zile înainte de transplantarea în pământ... În Rusia centrală, pentru adăposturi de film și sticlă - la începutul lunii mijlocul lunii martie, pentru terenuri deschise - la sfârșitul lunii martie-începutul lunii aprilie.

Citește și:

Avantajele și dezavantajele soiului „Zmeura Elefant”

Uriașul delicios, suculent și parfumat „Inima Volovye”

Creștem o roșie uriașă pe site-ul nostru

Pregătirea semințelor

Prepararea semințelor standard include șapte etape: calibrare, încălzire, dezinfectare, balonare, înmuiere, întărire și germinare. Cultivatori experimentați de roșii începeți pregătirea cu o lună înainte de semănat:

 1. Calibrarea... Cele mai viabile semințe sunt selectate: mari, chiar, nu sunt goale la atingere, restul sunt aruncate. Pregătiți o soluție de sare (o lingură de sare pentru 1 pahar de apă). Timp de 15-20 de minute, semințele se pun într-un lichid sărat. Semințele care s-au scufundat în fundul paharului sunt selectate pentru plantare.
 2. Incalzire... O pungă sau un plic este pliat din țesătură de bumbac, se introduc semințe în ea. Apoi îl agăță de bateria de încălzire centrală. Durata procedurii este de la două la trei săptămâni. O modalitate mai rapidă este să răspândiți semințele pe materialul de bumbac și carton, așezați cartonul pe o baterie timp de 1,5-2 zile.
 3. Dezinfectare... Se prepară o soluție de permanganat de potasiu: se adaugă 1 g de permanganat de potasiu la 100 ml de apă.Precizia măsurătorilor este importantă: dacă greșești concentrația, poți să arzi semințele sau să nu le dezinfectezi. Locuitorii de vară folosesc greutăți. Dacă acest lucru nu este posibil, permanganatul de potasiu este măsurat cu o linguriță. Conține 6 g de substanță. Această cantitate este suficientă pentru 3 pahare de apă. Durata procedurii este de 20 de minute. După dezinfectare, semințele sunt spălate cu apă curentă.
 4. Barbotarea... Semințele se pun în apă caldă (+26 - +30 grade) și se agită în fiecare oră timp de 15-18 ore. Locuitorii de vară recomandă utilizarea unui compresor de acvariu pentru a satura semințele cu oxigen.
 5. absorbi... Semințele sunt plasate în apă caldă sau o soluție de medicamente biostimulatoare. Grădinarii ruși folosesc de obicei „Zircon”, „Epin”, „Immunocytofit”.
 6. călire... Semințele sunt înfășurate în cârpă de bumbac și folie și se așază într-un loc rece (-2 ... +3 ° C). După 8 ore, scoateți la căldură (+ 21 ... + 25 ° C) timp de 8 ore. Modificarea condițiilor de temperatură se repetă de 5-6 ori.
 7. Germinaţie... Boabele sunt turnate pe o cârpă de bumbac sau tifon. Se toarnă apă într-un vas plat și se pune o cârpă cu semințe. Țesătura este umezită constant până când pe semințe apar embrioni de 2-3 mm. Folosiți apă cu o temperatură de + 26 ... + 30 ° C.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Capacitate și sol

Containerele de însămânțare sunt achiziționate de la magazin. Există o alegere largă:

 • fagure de hârtie;
 • vase de turbă;
 • tablete de turbă;
 • casete de turbă;
 • Casete din PVC și polistiren.

Unii locuitori de vară aleg containerele care sunt confecționate din resturi.:

 • căni de iaurt, smântână, caș;
 • ambalaje tăiate cu folie pentru sucuri și produse lactate;
 • taie sticle de plastic;
 • pahare din ziare vechi;
 • ambalaje pentru ouă.

Consiliu. Pentru a face un pahar dintr-un ziar, luați o sticlă de sticlă, înfășurați-o cu o fâșie de amprentă (15 * 30 cm). O mică indemnizație este lăsată de jos pentru a plia partea de jos. Marginile sunt fixate cu o agrafă, lipici sau bandă.

Pentru Sugar Bison, alege un amestec universal de roșii de sol, care include humus, turbă și nisip de râu. Pentru auto-pregătirea solului, amestecați solul dintr-o căsuță de vară, turba cu o aciditate de pH 6,5, nisip de râu, humus sau compost matur cernut în proporție de 1: 2: 0,5: 1.

Containerele și solul sunt dezinfectate apă clocotită sau o soluție de permanganat de potasiu. Containerele și solul pregătit în sine sunt dezinfectate cu apă clocotită sau o soluție de permanganat de potasiu.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Semănat

Semințele se scad cu 1-2 cm... Udați solul cu o lingură sau pulverizator pentru a nu spăla semințele. Containerele sunt acoperite cu folie de plastic (pungă de celofan sau peliculă) pentru a crea un efect de „seră”. În camera în care sunt containerele, mențineți o temperatură de + 22 ° C.

Cresterea si ingrijirea

Imediat ce germenii ies din pământ, containerele sunt deschise... După apariția a două frunze adevărate (prima pereche după cotiledoane), plantele se scufundă - sunt plantate în recipiente separate. Cotiledoanele trebuie să fie în apropierea solului.

În această etapă, începe hrănirea cu roșii.: în amestecul de sol se adaugă îngrășăminte minerale pentru răsaduri la 1 tbsp. l. pentru 5 litri de pământ. La două săptămâni de la culegere, se aplică un îngrășământ complex.

Uda plantele folosind o lingură sau o seringă sub rădăcină pe măsură ce solul se usucă. Pentru ca tufișurile slabe să nu lovească de boli fungice, nu permit umiditatea să intre pe tulpină și frunze.

Încep să întărească răsadurile la vârsta de 40-45 de zile. La început, sunt scoși în stradă timp de 2-4 ore. Cu două zile înainte de transplantarea în grădină, plantele sunt lăsate afară peste noapte.

Cum să crești roșiile

Răsadurile sunt transplantate în paturi după 60-65 de zile după apariția primilor lăstari. Temperatura optimă este de +16 ° C în timpul zilei, +10 ° C noaptea. Transplantul se efectuează la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Aterizare

Roșiile sunt plantate conform schemei 50 * 60 (3-4 tufișuri pe 1 m²)... Cu 2 zile înainte de transplant, răsadurile sunt udate, iar zona în care sunt plantate roșiile este săpată.Castraveții, dovleceii, mărarul și morcovii vor fi buni precursori pentru roșii, dar în zona în care au crescut roșiile, cartofii și ardeii, roșiile nu sunt plantate - plantele sunt predispuse la aceleași boli și suferă de aceleași insecte dăunătoare.

Înainte de plantare, terenul este dezinfectat cu apă clocotită. sau o soluție de permanganat de potasiu. După 4-5 zile, tufele sunt legate pentru prima dată.

Mai multe despre roșiile cu fructe mari:

Tomate „Big Mom” și secretele creșterii fructelor mari

Tomate Inima bovină, caracteristicile și descrierea soiului

Îngrijire

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiuluiPlantele sunt udate cu apă caldă și așezată strict sub rădăcină, împiedicând umiditatea să intre în tulpină și frunze... Bizonul de zahăr nu este un soi iubitor de umiditate, de aceea este mai bine să udăm roșiile decât să adăugăm apă.

Pentru a împiedica razele soarelui să lase arsuri pe plăcile cu frunze, apă roșiile seara sau dimineața devreme. După udare, plantele sunt spudate imediat, iarbele de buruieni sunt îndepărtate în jur și solul este desfăcut. De îndată ce primele ovare sunt formate pe roșii, slăbirea și hilling sunt reduse la 1-2 ori la două săptămâni.

În funcție de faza de creștere, roșiile au nevoie de hrănire diferită... Îngrășăminte cu azot se aplică atunci când tufișul crește masa verde și se formează inflorescențe. Fosfor-potasiu - când se formează un ovar pe tufișuri și fructele cresc. Top dressing-ul se aplică la fiecare 12-14 zile.

Soiul este nedeterminat, ceea ce înseamnă că tufișul nu este limitat în creștere... Este ciupit când atinge o înălțime de 1,5-1,8 m, astfel încât fructele superioare să aibă timp să se coacă înainte de apariția înghețului. Planta este formată într-o tulpină. Restul tulpinilor și pașilor sunt îndepărtate.

Important! Stepsons se scot cu mâna. Când utilizați un cuțit sau o lamă, există riscul de a transfera o infecție sau o ciupercă de la tufă la tufă, care este încă invizibilă pentru ochiul uman. Dacă se folosește un cuțit, lama este dezinfectată după fiecare plantă.

Unii rezidenți de vară formează Zison Bison în două tulpini... Fotografia de mai jos arată modelarea unei roșii nedeterminate.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Așa că tufișurile înalte nu se apleacă spre pământ și nu s-au rupt sub greutatea masei verzi și a fructelor, roșiile sunt legate în mod regulat pe măsură ce cresc.

Caracteristici de cultivare și dificultăți posibile

Când creșteți roșii Sugar Bison, un grădinar începător se poate confrunta cu o serie de dificultăți. Lista conține principalele și cum să le rezolvi.:

 1. Când pe plantă se formează o cantitate mare de verdeață, fructele devin mai mici și se coacă încet - pe măsură ce roșia crește, frunzele inferioare sunt tăiate.
 2. Roșiile nu tolerează bine excesul de umiditate, dar au nevoie de udare regulată - numărul de udări este redus fără a dăuna plantelor prin mulcirea solului cu turbă, paie uscată sau iarbă.
 3. Roșiile se coacă cu o greutate mai mică decât susține producătorul - elimină ovarele în exces, lăsând până la 3-4 inflorescențe pe o perie.

Boli și dăunători

Producătorii nu indică informații despre sistemul imunitar de pe ambalaj roșii Bison zahăr. Însă locuitorii cu experiență din vară continuă să întreprindă măsuri preventive împotriva bolilor de tomate comune și a insectelor dăunătoare.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiuluiRoșiile dezvoltă boli fungice în sere... Pentru a evita acest lucru, grădinarii ventilează cu atenție adăposturile, iar plantele sunt tratate cu astfel de preparate:

 • «Fitosporin»;
 • Ecosilom;
 • "Quadris";
 • Ridomil Gold.

Găsirea putregaiului maro pe roșii, roșiile afectate sunt îndepărtate, fertilizarea cu azot și udarea sunt reduse.

Debarcările sunt atacate de astfel de insecte dăunătoare precum afidele și prosperaurile. Se luptă cu drogul Zubr. Prestige te va salva de gândacul de cartofi din Colorado, iar Confidor te va salva de fluturele alb.

Consiliu. Mirosul de nasturtium sau de gălbenele sperie multe insecte dăunătoare, astfel încât aceste flori sunt plantate lângă roșii.

Nuanțele de creștere pe teren deschis și într-o seră

Roșiile din acest soi sunt plantate pe sol deschis doar în regiunile cu climă caldă.... Temperaturile subzero în timpul înghețurilor de primăvară (care apar adesea în Rusia centrală și în nord) pot distruge atât răsaduri tinere recent plantate, cât și tufișuri deja crescute.

În astfel de regiuni, Sugar Bison este cultivat în sere din sticlă, film, policarbonat.

Recoltarea și aplicarea culturii

Fructele se recoltează în ziua 110-115... Folosit proaspăt pentru a face salate, sandvișuri. În conservare - pentru prepararea de sucuri, sosuri, paste, gustări și lecho pentru iarnă. Nu sunt utilizate pentru conservarea fructelor întregi din cauza fructelor mari.

Cu o manipulare atentă, poate fi păstrat mult timp, dar nu tolerează transportul - Când este complet copt, pielea se crăpa. Pentru a evita acest lucru, fructele trebuie eliminate din tufiș înainte de etapa maturității sale tehnice.

Roșu stabil la randament și rezistent la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Avantajele și dezavantajele soiului

Printre principalele avantaje ale acestui soi se remarcă:

 • o bună germinare a semințelor;
 • randament ridicat (8-10 kg la 1 m²);
 • creșterea uniformă și maturizarea fătului;
 • rezistență la secetă;
 • păstrarea calității fructelor;
 • gust excelent.

Dezavantajele includ nevoia de conturare, ciupire și piele, precum și o scădere a randamentului atunci când este crescut în câmp deschis.

Recenzii fermieri

Recenziile cu privire la randamentul bizonului cu zahăr de tomate sunt pozitive... Grădinarii care au crescut acest soi s-au mulțumit cu recolta și o vor crește din nou.

Pavel, Chelyabinsk: „La dacha mea cresc mai multe soiuri de bizon. Am atât galben, cât și negru, anul acesta a apărut Sugar. Îmi plac foarte mult toate soiurile. Fructele sunt delicioase, frumoase. Plantele nu se îmbolnăvesc, răspund bine la hrănire. Recoltarea este decentă, deci nu este necesar să plantezi multe tufișuri. Acest lucru reduce timpul de întreținere. Sunt foarte multumit de alegerea mea ".

Alina, Samara: „În al treilea an de acum am plantat soiul de roșii cu zahăr, sunt foarte mulțumit de recoltă. Roșiile sunt dulci și zahăr, de aceea îmi plac. Culoarea lor este roșie - roșu. Pentru ca semințele să se umfle, le înmoaie într-o soluție slabă de permanganat de potasiu înainte de plantare. De asemenea, această metodă poate fi folosită pentru dezinfectare. Primele lăstari apar deja în ziua de 6-7. Mâncăm roșii proaspete și din acest soi se obține un adjika foarte gustos cu hrean ”.

Roșie stabilă la randament și rezistentă la boli Bison zahăr: caracteristici și descrierea soiului

Antonina, Zadonsk: „O cresc pentru al treilea an într-o seră. Germinarea semințelor este excelentă, răsadurile cresc puternic. Dar în primul an am avut probleme - atacul târziu a fost atacat. A trebuit să săpat câteva tufe cu totul. Acum prelucrez mereu toate roșiile cu Fitosporin. Roșiile în sine sunt frumoase de privit, dar gustul este doar un basm! ".

Concluzie

În ciuda faptului că inițiatorii recomandă roșii pentru cultivare în toate zonele climatice, alegând o varietate, merită luat în considerare că în regiunile reci din câmp deschis, randamentul va fi scăzut.

Restul de îngrijire pentru roșii este obișnuit: sunt formate în 1-2 tulpini, vitregi sunt îndepărtați și legați în mod regulat. Roșiile sunt fără pretenții la umiditate și tolerează mai ușor lipsa de lichid decât un exces. Soiul are nevoie de tratament preventiv împotriva bolilor fungice și a insectelor dăunătoare. Fructele sunt utilizate atât proaspete cât și conserve.

Adauga un comentariu

Grădină

Flori