Soiul de dovlecei „Cavili” de la crescătorii olandezi: ce ți-ar putea plăcea și cum să-l crești corect

Zucchini este o cultură horticultă fără pretenții, cu un gust delicat și o valoare nutritivă ridicată. Mulți locuitori de vară preferă soiuricare necesită o întreținere minimă și dau o recoltă bogată. În acest sens, hibridul Cavili f1 de la crescătorii olandezi s-a dovedit bine.

Descriere

Squash Cavili formează un arbust compact cu tulpină erectă. Frunzele ondulate cresc pe tulpini lungi. Placa de frunze este vopsită cu pete albicioase caracteristice. Florile sunt mari, portocalii. Fructe de formă cilindrică obișnuită, cu suprafață fațetată și piele netedă de un verde deschis.

Hibrid F1

Soiuri de dovlecei Cavili de la crescătorii olandezi: ce ți-ar putea plăcea și cum să îl crești corect

Cavili f1 hibrid a luat cele mai bune caracteristici ale soiurilor părinte. Aparține culturilor auto-polenizate. Florile masculine se formează pe tufiș, dar nu joacă un rol fiziologic. Fructele apar de la sine, chiar și în perioadele ploioase când albinele nu zboară.

Randamentul pe tufișuri este stabil, toate fructele au aceeași dimensiune și formă. Principalul avantaj al hibridului Cavili F1 este imunitatea sa mare la bolile fungice.

Originea și dezvoltarea

Hibrid Cavili de origine olandeză. Zucchini a fost aprobat pentru cultivare în toată Rusia în 2002 și este inclus în Registrul de stat.

Trăsături distinctive

Grădinarii apreciază în special dovlecelul Cavili F1 pentru o serie de avantaje:

Agricultorii experimentați aleg plante hibride pentru producție comercială.

Pe o notă! 2-3 tufe de dovlecei Kavili f1 acoperă pe deplin nevoile unei familii de 4-5 persoane pentru sezon și pentru pregătirile pentru iarnă.

Caracteristicile fructelor, randamentul

Fructele hibridului sunt uniforme, de aceeași formă, cu o piele subțire. Lungimea la momentul maturității pieței ajunge la 18-20 cm, greutatea 300-400 g. Pulpa are un gust dens, suculent, delicat. Primul dovlecel se recoltează la 35-40 de zile de la germinare, la 7-10 zile de la formarea ovarului.

Randamentul preconizat pe tufiș, în conformitate cu regulile tehnologiei agricole, este de 4-5 kg. Fructele tolerează bine transportul pe distanțe lungi.

Cum să crești

Dovlecel - cultura nepretențioasă, grija pentru ea este simplă, dar există anumite secrete.

Plantarea prin semințe sau răsaduri

Soiuri de dovlecei Cavili de la crescătorii olandezi: ce ți-ar putea plăcea și cum să îl crești corect

Este imposibil să obțineți semințe hibride de înaltă calitate, cu păstrarea acasă a tuturor caracteristicilor, prin urmare, materialul de plantare este cumpărat într-un magazin. Dovleceii sunt cultivati ​​prin metode de rasad si rasad din seminte.

Zucchini crește în zone bine luminate, cu compoziție de sol de înaltă calitate.

Înainte de plantare toamna, solul este adus la starea dorită:

 • turbă, compost, superfosfat se aplică pe soluri argiloase și loams;
 • pe zonele nisipoase - turbă, cenușă lemnoasă, îngrășăminte minerale;
 • solurile de turbă sunt desfăcute cu nisip, rumeguș, așchii de lemn, compost.

Semințele sunt plantate după ce solul se încălzește până la +12 ° C. Găurile sunt așezate la o distanță de 70-80 cm una de cealaltă, distanța recomandată de rând este de 1,5 m. Adâncimea optimă a găurii este de 5 cm, 1-2 semințe sunt încorporate în fiecare. În perioada înghețurilor de întoarcere, răsadurile sunt acoperite cu o sticlă tăiată de plastic.

Pe o notă! Semințele hibridului Cavili se disting prin o bună germinare, nu trebuie să fie înmuiate înainte de plantare.Materialul de semințe este vândut deja prelucrat cu compoziția de nutrienți.

Răsadurile de dovlecei sunt plantate în seră în ghivece de turbă individuale la vârsta de 10-12 zile. Răsadurile sunt plantate în prima sau a doua decadă a lunii martie. Odată cu apariția primelor flori, filmul este deschis în timpul zilei, dar acoperit din nou noaptea.

Îngrijire

Îngrijirea dovlecelului Kavili este standard. Sistemul de rădăcină al bucșei este la suprafață, de aceea desfacerea se realizează la o adâncime de 5 cm în zona tufișului și 15 cm în culoar. Buruienile sunt îndepărtate după cum este necesar.

Pe o notă! În perioada în care apar 4-5 frunze, dovlecelul este ușor scuipat. Acest lucru permite sistemului radicular să crească mai puternic.

Hibridul nu este delicat de umiditate. Înainte de apariția primilor muguri, udarea de seară o dată pe săptămână este suficientă. În faza de maturare activă a fructelor, tufele sunt udate de 2 ori pe săptămână. Frunzele de dovlecei sunt dense și mari, după udarea plantelor nu au nevoie de mulcire. Zucchini nu tolerează stropirea, se toarnă apă sub rădăcină... Umiditatea excesivă pe frunze poate provoca dezvoltarea bolilor fungice.

Hibridul este clasificat ca la maturare timpurie, deci fertilizarea cu îngrășăminte minerale trebuie făcută cu mare atenție. Aplicarea excesivă a îngrășămintelor minerale complexe va duce la acumularea de nitrați în fructe. În timpul sezonului, 1 pansament va fi suficient în perioada de înmugurire.

Fertilizați dovleceii astfel:

 • o canelură superficială este înclinată în jurul tijei principale;
 • 0,5 l mulină și 1 lingură. l. nitrofosfatul se diluează în 10 litri de apă;
 • se amestecă și se insistă timp de 10 minute, se toarnă sub rădăcină, se răstoarnă.

Zucchini în creștere în câmp deschis, supuse rotației culturilor, nu hrăniți.

Caracteristici de cultivare și dificultăți posibile

Soiuri de dovlecei Cavili de la crescătorii olandezi: ce ți-ar putea plăcea și cum să îl crești corect

Zucchini se plantează în paturi deschise, fără umbrire într-un loc în care plantele de dovleac nu au crescut în anul precedent. Zucchini crește cel mai bine după crucifere, ceapă și cartofi.

Solul pentru plantare este pregătit toamna - se săpe și se aplică îngrășăminte organice. Primăvara, paturile sunt nivelate și semințele sunt semănate.

Tufele sunt udate cu apă excepțional de caldă dimineața devreme sau la apusul soarelui.

Când randamentul scade, primele 2-3 frunze mari sunt eliminate pentru a stimula fluxul de nutrienți în fructe.

Boli și dăunători

Hibridul Cavili este imun la mucegaiul praf. Dar infecția cu alte boli este posibilă:

 1. Zacchini antracnoză - formează pete maro-galbene pe frunze și tulpini, duce la degradarea fructelor. Boala atacă în perioadele calde și umede. Metoda de luptă este îndepărtarea frunzei afectate, pulverizându-se cu preparate EM.
 2. Putregaiul radacinii - tufele care cresc în seră sunt afectate. Cauza bolii este consumul excesiv de materie organică și umiditate ridicată. Adăugarea a 1 cană de cenușă de lemn la 1 m2 în sol corectează situația.
 3. Mozaic de castraveți - agenții cauzali ai virusului supraîncărcat în câmp deschis. Frunzele sunt acoperite cu pete galbene și ondulat, tufișul moare. Afidele și furnicile poartă boala. Arbustul afectat nu poate fi tratat. Plantele sănătoase sunt pulverizate pentru a ucide afidele.

Pentru combaterea afidelor, se folosesc insecticide - „Aktara”, „Aktellik”. Când apare un acarian de păianjen, plantele sunt pulverizate cu infuzie de ceapă cu adăugare de piper roșu și săpun de rufe.

Recoltarea și aplicarea culturii

Carnea dovlecelului este suculentă, de culoare verde deschis. Fructele supraîncărcate nu își pierd gustul, dar este mai bine să recoltezi cultura la timp. Fructele coapte de pe tufișuri inhibă formarea unui nou ovar și reduc randamentul.

Fructul hibrid este potrivit pentru utilizare universală... Sunt prăjite, fierte, conserve... Dacă colectați fructe cu tulpină de 2-3 cm lungime, dovlecelul este păstrat într-o pivniță sau frigider timp de 3-4 săptămâni.

Avantajele și dezavantajele soiului

Soiuri de dovlecei Cavili de la crescătorii olandezi: ce ți-ar putea plăcea și cum să îl crești corect

Grădinarii preferă dovlecelul Kavili din mai multe motive obiective:

 • tufă compactă;
 • maturitate ultra timpurie;
 • gust bun;
 • rezistența la mucegai pudră;
 • fructificare pe termen lung;
 • rezistență la secetă;
 • capacitate de auto-polenizare.

Hibridul Cavili F1 are un dezavantaj nesemnificativ - este necesar să achiziționați semințe noi în fiecare an.

Recenzii fermieri

Locuitorii de vară vorbesc în general pozitiv despre această cultură.

Ivan, 39 de ani, Taganrog: „Pub-ul Kavili a fost descoperit acum 5 ani. Cresc într-o seră de vânzare aproximativ 20 de tufe pe an. Se maturizează devreme, îngrijirea este minimă, nu au nevoie de udare. Prezentarea este decentă, fac mereu o fotografie cu un tufiș pentru publicitate. Două pachete de semințe acoperă pe deplin costurile menținerii dacha în timpul anului ".

Marina, 29 de ani, regiunea Moscova: „Cumpăr semințe hibride primăvara cu vecinul din țară. O pungă este suficientă pentru două persoane. Tufele cresc frumos, frunzele sunt cărnoase și pete. Nu arde la soare, nu se estompează. Fructele sunt carnea gustoasă, suculentă, fragedă, bună pentru caviar. "

Petr Matveyevich, 62 de ani, Oryol: „Am plantat dovlecelul Kavili în martie sub folie de plastic în ghivece de turbă. La începutul lunii mai, deja ne mâncăm propriile fructe fără nitrați. Fertilizez exclusiv cu gunoi de grajd, fără substanțe chimice. Zucchini sunt uniforme, nu sunt răsucite, pielea este moale, subțire. Timp de 3 ani de cultivare, nu au fost niciodată bolnavi ".

Concluzie

Zucchini Kavili f1 dă o recoltă bună, cu o întreținere minimă, se remarcă prin gustul său și este auto-polenizat. Singura sarcină a rezidentului de vară atunci când crește un hibrid este să pregătească cu atenție solul toamna și să se pregătească pentru fructificarea pe termen lung.

2 cometariu
 1. avatar
  Pomponpurin

  Un soi extrem de nereușit și promovat nemeritat. Am plantat-o ​​din 4 ambalatoare de semințe în ani diferiți. A pierdut bani și spațiu. Nu pot spune nimic pozitiv. Plantele noastre testate în timp cu 3-4 tufișuri dau randamente excelente și sunt minunate din punct de vedere al calității (și cel mai important gust). Niciodată nu voi cheltui bani pe Kavili! Sunt slab păstrate, gustul este mediocru .. Cu excepția semifabricatelor ... Mai mult, sunt capricioase în același timp. Acum sunt reci, apoi sunt fierbinți. Acea floare putrezită, apoi nu legată etc. În același timp, prețul este prohibitiv pentru semințele acestui hibrid - 50 ruble 5 (bucăți). Nu știu ce au modificat olandezii, poate au adăugat gene de meduze)).

 2. avatar
  Svetlana

  Plantat Cavili în 2020 și este teribil de dezamăgit. Zucchini pur și simplu nu poate fi mai rău - crește slab, florile sunt în cea mai mare parte masculine, ovarele putrezesc. Dovleceiul are un gust apos și acrisor. Nu sfătuiesc pe nimeni.

Adauga un comentariu

Grădină

Flori