Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați

Momentul ideal pentru plantarea culturilor horticole este primăvara devreme sau mijlocul toamnei. Cu toate acestea, unii rezidenți de vară aleg miezul verii pentru acest lucru.— Iulie. Grădinarii sunt atrași de vremea caldă, când probabilitatea înghețării răsadurilor este aproape de zero. Le place în mod deosebit să planteze cireșe în iulie: o boabă suculentă și dulce este favorita multora. Cum să plantăm vișine cu răsaduri în iulie și ce recomandări trebuie să urmăm, vom lua în considerare în continuare.

Este posibil să plantăm vișine în iulie

Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați

Pentru plantarea din iulie, sunt potrivite răsadurile cu un sistem de rădăcini închise; cresc în recipiente de plastic, nu în aer liber. O astfel de cireșă prinde rădăcină într-un loc nou, deoarece o gaură de pământ dintr-un recipient este plasată în gaură împreună cu rădăcinile. Rădăcinile nu sunt rănite, perioada de înflorire începe mai devreme. Grădinarii nu au dificultăți în depozitarea materialului de plantare, îl cumpără cu mult înainte de plantare. În iulie, nu există scăderi puternice ale temperaturii, care se întâmplă adesea primăvara și toamna, astfel încât răsadul este protejat de vreme rece.

Dezavantajul plantării în iulie este că răsadurile cu un sistem de rădăcini deschise nu sunt potrivite pentru acesta. Aceste vișine sunt plantate în grădină primăvara sau toamna. Vara, plantele cu un sistem rădăcină deschisă se confruntă cu stres sever, care afectează negativ randamentul și calitatea fructelor. Plantele adesea se îmbolnăvesc, fructele de pădure se dezvoltă acru, deformate.

Timpuri optime de plantare

Ziua plantării nu depinde atât de data exactă, cât de condițiile climatice, de iluminat, de umiditate. Locuitorii de vară recomandă plantarea cireșelor dimineața într-o zi calmă și însorită. Temperatura optimă a aerului este de până la + 20 ° C, motiv pentru care aleg ora înainte de prânz, în timp ce soarele nu coace mult.

Atenţie! Conform calendarului lunar, lunile favorabile pentru plantarea culturilor sunt martie, aprilie, mai, septembrie, octombrie. Iulie nu se află pe această listă.

Nu trebuie să fie ploaie, precum și grindină și alte precipitații. Umiditatea adecvată a aerului este de aproximativ 75–80%. Pentru ca vișinul să prindă rădăcină pe site până toamna, mulți grădinari o plantează la începutul lunii iulie.

Soiuri potrivite

Atunci când alegeți un soi, se acordă atenție randamentului și timpului de maturare, maturității timpurii și cerințelor pentru creștere, imunității la boli și scop. Printre soiurile domestice pentru plantare în iulie sunt potrivite:

Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați
Radonezh cireș
 1. Radonej. Copaci cu creștere mică, cu lăstari arcuți și fructe roșii închise cu pielea delicată. Pulpa este dulce și acru, potrivită pentru prelucrare. Radonezh este rezistent la bolile fungice.
 2. Zana. Soiul este universal pentru utilizare, boabele sunt roz, oval-rotunde. Pulpa este suculentă și fragedă. Cireșele sunt cultivate spre vânzare și consum personal.
 3. Ucrainean. Soiuri de maturitate timpurie de iarnă. Arborele este de tip stufoasă, nu ocupă mult spațiu pe site. Pielea este strălucitoare, carnea este roșie închisă. Gustul este suculent, dulce, cu o amabilitate plăcută.

  Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați
  Oka Ruby
 4. Oka rubin. Soiul este la mijlocul sezonului, fără pretenții în cultivare. Pulpa este suculentă, gustul este plăcut. Oka ruby ​​este în creștere rapidă, universal în aplicare.
 5. Tineret. Un soi de iarnă autofertil-rezistent este cultivat în toată Rusia. Fructele sunt rotunde, roșu închis, pielea este densă. Gustul este aromat, dulce și acru.

Selectarea și pregătirea unui loc de aterizare

Cireșul este pretențios în ceea ce privește locul de cultivare, deci este pregătit în avans. Din aprilie, pământul a fost săpat pe o baionetă de lopată, curățat de resturi și frunze de anul trecut, iar buruienile și alte resturi vegetale sunt îndepărtate. Se recomandă udarea solului cu apă clocotită imediat ce zăpada se topește pentru a distruge larvele și bacteriile care hibernează în el.

Terenurile podzolice care conțin substanțe organice și minerale sunt potrivite pentru cultură. Pentru a face solul mai fertil, sunt introduse gunoi de grajd sau excremente de pui în 2 luni în proporție de 8 kg pe 1 m².

Cireșul nu tolerează terenurile excesiv de umede, din această cauză, sistemul radicular putredește, randamentul scade. Nu trebuie să existe zone umede sau ape subterane lângă plantări. Opțiunea ideală este o parcelă însorită, deluroasă, situată de-a lungul gardului din partea de sud-est a grădinii. Dacă solul este acid, se adaugă 400 g de var uscat la 1 m². Nivelul de aciditate nu trebuie să depășească 7 pH.

Selectarea și pregătirea materialului de plantare

Grădinarii aleg plante înrădăcinate sau altoite cu 3-4 rădăcini scheletice... Astfel de exemplare cedează mai devreme și se adaptează mai bine la condițiile de creștere. Înălțimea răsadului este de aproximativ 80 cm, anuale și bienale sunt potrivite. Este important să fiți atenți la aspectul lor: răsadul nu trebuie să aibă fisuri, pete sau semne de descompunere. Toate acestea sugerează că planta este bolnavă sau a fost supusă unui stres mecanic, de exemplu, ruperea.

După cumpărare, frunzele sunt eliminate din răsad, astfel încât să nu se deshidrateze planta. Rădăcinile sunt umezite în apă caldă și învelite în cârpă sau polietilenă. Înainte de plantare, principalele rădăcini sunt tăiate pe lemn sănătos și scufundate într-un amestec de Extrasol. Crește imunitatea cireșelor la bolile bacteriene și fungice, accelerează creșterea rădăcinilor și a lăstarilor și crește productivitatea.

Citește și:

Cireș-cireș hibrid Cireș Miracol

Soiuri de cireșe rezistente la creștere rapidă "Tamaris"

Soiuri de cireșe coapte fructifere "Malyshka"

Cum să plantezi corect cireșele în iulie

Plantarea de vară nu durează mult timp dacă te gândești la asta în prealabil și pregătești echipamentul necesar: o lopată, o cârligă de lemn pentru sprijin, o plasă de grădină, o găleată de apă. Recomandările grădinarilor cu experiență vor ajuta la plantarea și cultivarea cireșelor fără probleme.

Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați

Instrucțiuni de plantare

Pregătirea începe cu săparea unei găuri de plantare cu o lățime de 80 cm și o adâncime de 60 cm. Distanța dintre copacii soiurilor cu creștere scăzută ar trebui să fie de cel puțin 3 m, înălțimi - 5-6 m. De regulă, cireșele sunt așezate în plantații simple sau de-a lungul structurilor de grădină. Îndrumări suplimentare de plantare:

 1. În centrul gropii, este instalată o miză din lemn - un suport pentru un cireș.
 2. Terenul achiziționat este turnat în fund cu un strat de cel mult 10 cm.
 3. Scoateți răsadul din soluție sau apă.
 4. Puneți gulerul rădăcinii la 4 cm deasupra solului.
 5. Presărați răsadurile pe toate părțile cu pământ liber.
 6. Se face o depresiune la 15 cm de la bază și se toarnă 2 găleți de apă.
 7. Legați cireșa de suport cu o panglică de bumbac.
 8. Bola este acoperită cu o plasă de grădină specială.

Nu toți locuitorii de vară înțeleg unde se află gulerul rădăcinii. Unii cred că este deasupra rădăcinilor, alții - la locul inoculării. De fapt, gulerul rădăcinii este situat la tranziția rădăcinilor în trunchi. Prin urmare, nu poate fi îngropat adânc în sol, acest lucru duce la putrezirea scoarței. Drept urmare, copacul, în loc să se stabilească într-un loc nou, va lupta pentru supraviețuire.

Plantarea oaselor

O modalitate ușoară de a cultiva o livadă de vișine fructuoase este folosirea semințelor. Sunt selectate dintre cele mai delicioase și mai suculente fructe de pădure; gropile din cireșele cumpărate din magazin nu sunt potrivite pentru acest lucru. Materialul de plantare este spălat și uscat la soare, apoi este introdus într-o gaură adâncime de 5 cm. Va începe să crească doar toamna, când vremea răcoroasă se apune și oasele se exfoliază. Primele lăstari vor apărea primăvara. Când răsadurile ating o înălțime de 30 cm, sunt transplantate într-un loc permanent.

Unii grădinari plantează semințe în ghivece de flori după fertilizarea solului cu îngrășăminte organice sau minerale.Sunt cultivate acasă sau în țară și abia atunci sunt plasate pe șantier.

Caracteristicile plantării cireșelor cu un sistem rădăcină închisă

Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați

Când plantați cireșe cu un sistem rădăcină închis vara, recipientul este întors cu susul în jos, ținând o răsad inversat în palma mâinii împreună cu o grămadă de pământ. Există găuri în partea inferioară a ghiveciului care fac ușor de îndepărtat și separat de plantă.

Atenţie! Este recomandat să cumpărați puieți de la creșele de grădină dovedite. Atunci când cumpără, grădinarii află toate informațiile despre cireșe: numele soiului și perioada de maturare, în special cultivarea și îngrijirea. Nu va fi de prisos să studiem recenziile altor rezidenți din vară.

Răsadul este udat în prealabil, astfel încât să poată fi îndepărtat cu ușurință. Acest lucru va păstra integritatea sistemului de rădăcini și a solului în care au crescut anterior cireșele.

Urmărirea îngrijirii

Îngrijirea plantelor constă în udare și fertilizare, slăbire și mulare. Desi sunt tolerante la seceta, ciresele sunt udate pe toata perioada de crestere. Pe un copac tânăr petrec de la 3 la 6 litri de găleți de apă, încălzite anterior la soare. În regiunile sudice cu aer uscat, cantitatea de lichid este crescută, pe vreme ploioasă și înnorată, este redusă. Înainte de procedură, solul este slăbit: acesta păstrează umiditatea, îl face respirabil și ușor. Dezlegarea este prevenirea apariției bolilor și a dăunătorilor de insecte.

Prima hrănire a cireșelor se realizează în perioada de înflorire... Se folosește un amestec de componente minerale: 5 g de uree și 10 g de clorură de potasiu sunt diluate în 5 litri de apă. Compoziția azot-potasiu stimulează dezvoltarea florilor, îmbunătățește gustul și comercializarea fructelor. După 2 săptămâni, se folosește îngrășământ organic: un amestec de 10 litri de apă, 2 litri de mullein și 500 g de cenușă de lemn se aplică sub fiecare tufiș. După procedură, vișinul se toarnă din abundență cu apă caldă.

Solul din jurul cireșelor trebuie întotdeauna acoperit cu mulci. Așchii de scoarță și lemn sunt eficienți în aplicare - dau plantelor un aspect atractiv, rețin umiditatea în sol, protejează rădăcinile de supraîncălzire și inhibă dezvoltarea buruienilor.

Este interesant:

Cele mai bune soiuri de vișine pentru Rusia centrală

Cele mai productive și delicioase soiuri de cireșe

Sfaturi de grădinărit cu experiență

Este posibil să plantați cireșe în iulie și cum să procedați corect: instrucțiuni și sfaturi din partea grădinarilor experimentați

Pentru ca cireșele să poată produce fructe în mod constant cu fructe delicioase, grădinarii sunt sfătuiți să acorde atenție tratamentelor preventive pentru boli și dăunători, tăierea plantelor:

 1. Cireșele sunt tăiate de la 2 sau 3 ani de la plantare. La copacii tineri, lăstarii de pe trunchi și lăstarii subțiri singuri sunt îndepărtați. Ramurile bolnave și deteriorate sunt tăiate cu un pruner de grădină ascuțit. Acest lucru se face înainte de începerea fluxului activ de șopti, în jurul sfârșitului lunii martie sau începutul lunii aprilie, în funcție de regiunea în creștere.
 2. Tratamentul preventiv se realizează primăvara, vara și toamna. Pentru a vă proteja împotriva scabiei, coccomicozei, putregaiului negru, utilizați o soluție de uree (1 lingură. Per găleată de apă) sau pulverizați cu preparatul "HOM". Stropirea cu apă cu săpun sau amestec de Bordeaux ajută la prevenirea apariției dăunătorilor de insecte.

Pentru protejarea împotriva rozătoarelor în perioada de toamnă-iarnă, se folosesc plase de plastic. Ele nu perturbă circulația aerului și nu protejează împotriva șoarecilor voluși, șobolanilor și iepurilor.

Concluzie

Pentru plantarea din iulie, se aleg răsadurile cu un sistem de rădăcini închise: se adaptează rapid la condițiile climatice ale regiunii, se îmbolnăvesc rar. Cumpără material de plantare în pepinierele de grădină, studiază în avans soiurile potrivite și cerințele lor. Cultura este cultivată în zone însorite, după fertilizarea lor cu fertilizare organică și minerală. Răsadul este așezat într-o groapă, acoperit cu pământ și legat de un suport. Apoi este udată cu apă caldă, hrănită și mulată.

1 un comentariu
 1. avatar
  Anna

  De mulți ani îmi cresc grădina, acordă foarte multă atenție îngrijirii ei, apar multe probleme, nu înteleg întotdeauna care poate fi aceasta sau acea problemă, un vecin a sfătuit acest îngrășământ http://azotfortis.by/catalog/fungitsid-azofos-1/ pentru a proteja copacii, l-am folosit pentru cireșe, a ajutat foarte mult, luați notă că este minunat.

Adauga un comentariu

Grădină

Flori